събота, 3 март 2018 г.

Метални стелажи  и стелажни системи

Палетна система за подпомагане на съхранението на материали, предназначена да съхранява материали на палети. Въпреки че има много разновидности на палетни рафтове, всички видове позволяват съхранението на палетизирани материали в хоризонтални редове с множество нива. Товароподемно-транспортните средства обикновено са неразделна част от всяка система за палетни стелажи, тъй като обикновено се налага да поставят натоварените палети върху стелажите за съхранение.
От Втората световна война палетните стелажи се превърнаха в основен и повсеместен елемент на най-модерните складове, производствените мощности, центровете за търговия на дребно и други съоръжения за съхранение и дистрибуция.

stelazhibg.com


Всички видове палетни стелажи увеличават плътността на съхранение на съхраняваните стоки. Разходите, свързани с увеличаването, се увеличават при увеличаване на плътността на съхранение.
стелажи

Системи за палетни стелажи

Селективните палетни стелажи са обща палетна система, която се използва днес. Селективните системи за палетни стелажи обикновено се предлагат в една от двете конфигурации: конфигурация с форма на ролка или конфигурация с клипс и структурна конфигурация на болтове.

Палетите след това стоят върху хоризонталните товарни греди, които се държат на място чрез монтиране на скоби. Тъй като клиповете на конфигурациите могат бързо да се преместят, рафтовете могат лесно да се коригират до различни височини, за да се приспособят различните размери на товара. Това е удобно за склад, който трябва да съхранява голямо разнообразие от размери на продуктите.
Системи за палетни стелажи са много близки до системите с ролка, с изключение на това, че хоризонталните товарни греди са прикрепени към стойките с болтове и имат много по-голяма тежест. Скрепителните елементи на болтовете правят това под формата на регулируеми рафтовете могат да бъдат конструирани, преконфигурирани и демонтирани и повторно използвани, ако е необходимо.

Те могат да бъдат проектирани в структурата на самата сграда, така че вертикалните колони да се използват едновременно за поддържане на покрива на складовото съоръжение, в който случай конструктивните стойки заменят вертикалните греди на складовата сграда. Тази система е сграда, поддържана от рафтове.

Системите за селективни палетни стелажи осигуряват лесен достъп до всички продукти по всяко време - важно, ако инвентарът бързо се изтощи и се реставрира (наречен бърз оборот). Селективната система за палетни стелажи се използва често в приложение за разпространение в "голяма кутия", както и в магазините за магазини, в складовете за съхранение на дребно, в магазините за търговия на едро и др.

Общите компоненти включват следното:

    Хоризонтални греди (наричани още стъпаловидни греди или кутии).
        Повечето стъпаловидни греди са ролкови елементи с стъпка по горния вътрешен ръб. Тази стъпка се използва за задържане на всякакви компоненти за носене на товари,
        Някои системи използват допълнителна скоба или болт, за да заключат лъча към вертикалната греда.
        Структурните греди са горещо оформени структурни с профили с свързващи скоби в двата края. Структурните носещи греди обикновено се използват с конструктивни стойки, но могат да се използват със стандартни вертикални профилни ролки. Структурните товарни греди предлагат по-тежки товарни възможности, отколкото стъпаловидните греди или кутийните греди.
    Вертикалните рамки варират по размер и дизайн, в зависимост от изискванията за натоварване. Най-често срещаната вертикална колона се произвежда от ролка, образуваща стоманена сплав в модифицирана форма. Този стил често се нарича "колони с отворен обрат". Отворите или слотовете се пробиват по време на производство нагоре и надолу по колоната на стандартни интервали, така че товарните лъчи могат да бъдат монтирани в изправените колони.
    Диагоналните скоби и хоризонталните скоби, обикновено наричани вертикални рамки, обикновено се заваряват между две вертикални колони, за да образуват селективни вертикални рамки. Скотката може да се завинтва към колоните в някои случаи.
    Палетните опори са ролкови канали, които се поставят отпред назад между товарните греди за поддържане на палети.


Няма коментари: